ŘSD vybralo stavební dozor pro D11 na hranice s Polskem, čeká na reakci Dětí Země

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

K zakázce na stavbu míří polský Budimex.

Sdružení firem Infram a Pragoprojekt bude pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vykonávat stavební dozor na stavbě dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem.

Vyplývá to z uzavřeného kontraktu zveřejněného v registru smluv. Hodnota prací je 121 milionů korun. Sdružení získalo smlouvu na základě rámcové dohody s ŘSD o stavebním dozoru na větších akcích.

K výběru dozoru došlo jen pár dnů poté, co Děti Země podaly rozklad proti stavebnímu povolení. Kdy se začne stavět, tak není jasné.

Děti Země zveřejnily, co jim vadí na povolení D11 do Polska. V rozkladu si pletou, kam dálnice povede

Zatímco s odpůrci dálnice D35, kteří napadli stavební povolení, již jednání proběhlo, s Dětmi Země dosud ne. „Oslovili jsme pana Patrika z Dětí Země rovnou s návrhem řešení. Zatím čekáme na jeho reakci,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Bez problémů zatím běží výběr zhotovitele. „Proběhlo již první zasedání komise, bude ještě druhé. Vyloučen nikdo nebyl,“ dodal Mátl. K zakázce je nejblíže polská společnost Budimex, která v soutěži nabídla nejnižší částku.

Boj o D11 na hranice. Polský Budimex má náskok 358 milionů na druhé MI Roads, soutěží i Španělé

Stavbu 21 kilometrů dlouhého úseku chce začít ŘSD ještě letos. Na polské straně je již rychlostní silnice S3 několik týdnů otevřena.

Tagy D11 D11 Trutnov - státní hranice Infram Pragoprojekt Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
41 komentářů