Pod stavbu estakády u Výstaviště se vrátily tramvaje. Libeňský most však překopal plány

Do ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPPDo ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPP

Mimořádná linka 27 bude kvůli dalším výlukám jezdit nadále.

Po sedmnáctidenní výluce se vrátil tramvajový provoz do pražské ulice Dukelských hrdinů.

Dopravu tam dlouhodobě komplikuje budování mostu a železniční estakády na trati z Bubnů v rámci modernizace spojení do Kladna. Zároveň zde v zářezu do svahu Stromovky pomalu vzniká nová železniční zastávka Výstaviště.

Kvůli demontáži původního přemostění ulice byla tramvajová trať uzavřená už loni v létě, na podzim pak navázala měsíční oprava úseku mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice.

Obrazem: Nová zastávka Výstaviště se už zařezává do Stromovky. Roste i estakáda

Mezi Strossmayerovým náměstím a zastávkou Výstaviště letos nejezdily tramvaje od 10. ledna. Stavbaři totiž demontovali ochranný rám v souvislosti s budováním nového železničního mostu. Tramvaje se odkláněly přes zastávky Vltavská a Holešovická tržnice.

Výlukové plány však hned 11. ledna zkomplikovala náhlá havarijní uzavírka Libeňského mostu. Odklon linky 6 se musel upravit. Do přípravy finálního opatření pro dlouhodobou uzavírku Libeňského mostu se tak propojily trasy linek 1 a 6 v zastávce Dělnická.

Zavedla se také mimořádná linka 27 mezi Libuší a Špejcharem. Ta nyní i po ukončení výluky u Výstaviště zůstává v provozu jako polovina obvyklých spojů linky 17, nově spojuje Libuš s Březiněveskou ulicí v Kobylisích. Podle dopravního podniku se linka bude hodit pro další výluky.

Do ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPPDo ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPPDo ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPP
Tagy dpp Dukelských hrdinů tramvajová trať výluka Strossmayerovo náměstí - Výstaviště výluky Výstaviště
29 komentářů