Modernizace železnice zastaví na měsíc tramvajový provoz mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm

Demontáž železničního mostu u Výstaviště. Foto: MetrostavDemontáž železničního mostu u Výstaviště. Foto: Metrostav

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka 27 v trase Libuš - Špejchar.

Cestující využívající tramvaje v pražských Holešovicích musejí od pondělí počítat s výlukou mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm. Tramvajové spoje budou jezdit odklonem.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zastaví tramvajovou dopravu v ulici Dukelských hrdinů kvůli modernizaci železniční tratě na Kladno, kterou od letošního ledna v úseku Bubny – Výstaviště provádí Správa železnic. Tramvajový provoz by měl být obnoven v sobotu 26. srpna.

Linky 6 a 94 budou v úseku Strossmayerovo náměstí – Maniny odkloněny přes zastávky Vltavská a Holešovická tržnice, linky 17 a 93 budou v úseku Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice odkloněny přes zastávky Vltavská, Dělnická a Ortenovo náměstí.

Historická linka 41 bude v úseku Strossmayerovo náměstí – Čechův most odkloněna přes zastávky Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu), Těšnov, Bílá labuť, Náměstí Republiky a Dlouhá třída.

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka 27 v trase Libuš – Levského – Poliklinika Modřany – Nádraží Braník – Dvorce – Podolská vodárna – Palackého náměstí – Národní divadlo – Staroměstská – Právnická fakulta – Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Špejchar.

Změny v provozu autobusů

V době výluky budou o víkendech (cca od 8:00 do 19:00) zavedeny (v uvedeném směru) spoje linky č. 156 v trase Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Veletržní palác – OC Stromovka – Veletržní palác – Řezáčovo náměstí – Bubenská – Vltavská.

Tagy Bubny-Výstaviště dpp výluka Strossmayerovo náměstí - Výstaviště
18 komentářů