Olomouc vrací tramvaje na trať do Pavloviček. Po nehodě a požáru se musela opravit

Tramvajová linka č. 4 v Olomouci na zastávce Autobusové nádraží podchod. Zdroj: FB DPMOTramvajová linka č. 4 v Olomouci na zastávce Autobusové nádraží podchod. Zdroj: FB DPMO

S případnou výměnou kolejového křížení se čeká na další posudky.

V sobotu se vrací do svých kolejí tramvaje na lince 4 v Olomouci. Linka musela být dočasně nahrazena autobusy po nehodě kamionu na přejezdu. Trať bude zprovozněna pouze provizorně.

Tramvajový provoz v úseku Hlavní nádraží – Pavlovičky byl přerušen od 17. října, kdy se při dopravní nehodě a následném požáru značně poškodil kolejový svršek a trolejové vedení.

„Obdrželi jsme dílčí části kolejové konstrukce, které bylo nutné vyrobit na zakázku. Pokud nám a dodavatelským firmám bude přát počasí, tak v sobotu bude provoz v této části města obnoven,“ sdělil předseda představenstva olomouckého dopravního podniku (DPMO) Jaroslav Michalík.

Podle DPMO přesáhla cena aktuálně probíhajících oprav dva miliony korun. „Čekáme ještě na další znalecké posudky a diagnostiky, které provádí Správa železnic a mají určit, zda bude nutné vyměnit celé kolejové křížení. K tomu by v případě potřeby došlo v příštím roce,“ dodal Michalík.

Video: Policie ukázala video z nehody na olomouckém přejezdu, řidiče obvinila

Dopravu v lokalitě zatím zajišťovaly náhradní autobusy linky X4. Od soboty na trať znovu vyjedou tramvaje dle jízdního řádu, na který byli cestující zvyklí.

Dopravní podnik již dříve uvedl, že je trať v havarijním stavu a město u ní zvažuje možnosti dalšího provozu.

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO nehoda na přejezdu Olomouc střet nákladního auta s vlakem trať 310 Olomouc - Krnov - Opava východ
Žádné komentáře