Provoz na trati z Olomouce do Krnova stojí po střetnutí na přejezdu, hořel vlak a kamion

Foto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech. Zdroj: Policie České republikyFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech. Zdroj: Policie České republiky

Kamion začal po střetu hořet.

K hrozivě vypadající nehodě došlo dnes ráno na železniční trati 310 z Olomouce do Bruntálu. Na přejezdu v Olomouci v části Bělidla v Divišově ulici se srazil kamion s osobním vlakem. O nehodě informovala Zdravotní záchranná služba Olomouckého kraje.

Podle záběrů začal kamion po střetu hořet. „Díky rychlé reakci vlakvedoucího a strojvedoucí byli všichni cestující včas evakuováni. Podle zatím dostupných informací jsou naši kolegové nyní v péči lékařů. Na místě probíhá zásah složek IZS,“ uvedly České dráhy.

Na místě jsou  tři inspektoři Drážní inspekce. „Podle předběžného zjištění Drážní inspekce byla signalizace na přejezdu v době střetnutí v činnosti,“ řekl deníku Zdopravy.cz generální inspektor Jan Kučera. Ve vlaku bylo 30 cestujících. Zasahovalo osm jednotek záchranářů. Čtyři lidé byli zraněni (řidič nákladního auta, vlakvedoucí a dva cestující).

K nehodě došlo v 8:21, šlo o vlak Českých drah z Hrubé Vody do Olomouce. Provoz na trati je zcela zastaven, z Olomouce do Velké Bystřice je zavedena náhradní autobusová doprava. Na několik desítek minut byl zastaven i provoz na hlavní koridorové trati Praha – Ostrava.  Kvůli uzavřené silnici musely být odkloněny některé autobusové linky. Autobusy v této části Olomouce nabírají zpoždění.

Při nehodě byl poškozen i osobní automobil, který stál na druhé straně přejezdu. Vlak vykolejil oběma nápravami předního podvozku a jednou nápravou zadního podvozku. Škoda na vlaku je odhadována na 15,5 milionu korun, poškozena je také tramvajová trať, celková škoda je zatím odhadnuta na 26 milionů korun.

Foto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: České dráhyFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: Policie České republikyFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Olomouckého krajeFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: HZS Olomouckého krajeFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: HZS Olomouckého krajeFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: HZS Olomouckého krajeFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech.
Zdroj: HZS Olomouckého krajeFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech. Zdroj: DATELFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech. Zdroj: DATELNehoda na přejezdu v Olomouci. Foto: Drážní inspekceFoto z místa nehody v Olomouci - Hodolanech. Zdroj: DATELNehoda na přejezdu v Olomouci. Foto: Drážní inspekceNehoda na přejezdu v Olomouci. Foto: Drážní inspekceNehoda na přejezdu v Olomouci. Foto: Drážní inspekceNehoda na přejezdu v Olomouci. Foto: České dráhy

(průběžně aktualizujeme)

Tagy nehody na přejezdech střet nákladního auta s vlakem trať 310 Olomouc - Krnov - Opava východ
207 komentářů