Nový most poškodil špatně naložený bagr. Dopravu u Olbramovic omezuje oprava

Poškozený most na obchvat Olbramovic. Pramen: ŘSDPoškozený most na obchvat Olbramovic. Pramen: ŘSD

S omezením provozu na I/3 se musejí řidiči vyrovnat i o kus dál na jih, kde ŘSD opravuje průtah Miličínem.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo opravu nadjezdu přes nový obchvat Olbramovic (I/3). Oprava si vyžádala zúžení pruhů a zpomalení provozu na 50 km/h. Obchvat Olbramovic (a stejně tak nadjezd) se otevřel loni koncem září. Most poškodil nepozorný řidič tahače.

K dopravní nehodě došlo letos v lednu. Řidič nákladního vozidla měl špatně uložen bagr na valníku a hrubě nepřesně odhadl výšku soupravy. Když se snažil podjet most u Olbramovic, zavadil ramenem bagru o nosnou konstrukci a uvízl pod nadjezdem.

Provoz na komunikaci bude omezen zhruba 20 dní. „Práce teď budou spočívat v opravě podhledu nosné konstrukce mostu, kde došlo k poškození tří nosníků. Doplněn bude chybějící beton v místě střetu materiálem na bázi cementu. V místě s hloubkou poškození větší než 60 milimetrů bude provedena síť chemicky vlepených kotevních prvků. Přerušená betonářská výztuž bude propojena příložkami svařením. Veškeré trhliny s tloušťkou nad 0,2 milimetru budou tlakově injektovány epoxidovou pryskyřicí. Místa s odštípnutým betonem budou vyplněna epoxidovým tmelem. Po provedení opravy budou plochy poškozeného nosníku opatřeny ochranným sjednocujícím nátěrem,“ popsalo ŘSD opravu.

Omezení na obchvatu Olbramovic kvůli opravě nadjezdu. Pramen: ŘSD

Omezení na obchvatu Olbramovic kvůli opravě nadjezdu. Pramen: ŘSD

S omezením provozu na I/3 se musejí řidiči vyrovnat i o kus dál na jih, kde ŘSD opravuje průtah Miličínem a doprava je vedena kyvadlově.

Tagy I/3 obchvat Olbramovic ŘSD
18 komentářů