Do Rakouska kyvadlově. Silničáři budou opravovat silnici I/3 u Kaplice

Oprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Nedaleko odsud se už od tohoto týdne na silnici I/3 pracuje, a to na průtahu osadou Kaplice nádraží.

Řidiči využívající silnici I/3 mezi Českými Budějovicemi a Dolním Dvořištěm musejí od příštího týdne počítat se zdržením. Silničáři se pustí do opravy zhruba 2,5 kilometru dlouhého úseku Kaplice – Hubenov, jezdit se bude jen jedním pruhem kyvadlově.

„Vozovka v řešeném úseku už vykazuje řadu závad jako například mozaikové a síťové trhliny, které spolu s plošnými deformacemi ukazují na porušení konstrukce vozovky. Diagnostické průzkumy také dále odhalily nevyhovující únosnost samotné vozovky,“ uvedl jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Během stavby dojde k odfrézování vrstev vozovky, lokálním výspravám v místech, kde je narušena i podkladní vrstva, a následné pokládce nové ložní a obrusné vrstvy vozovky v celém úseku. Opraveno bude také všech 17 sjezdů na přilehlé pozemky, které se na této části komunikace nacházejí.

Oprava bude probíhat na etapy, přičemž první fáze prací má být ukončena do 9. května, tedy před hlavní dovolenkovou sezónou, kdy po silnici I/3 míří řada rodin k moři či na hory. Stavbaři se na místo vrátí 23. září, hotovo má být 3. listopadu.

Nedaleko odsud se už od tohoto týdne na silnici I/3 pracuje, a to na průtahu osadou Kaplice nádraží. Zatím je zde omezená rychlost, v květnu ale dojde k několikadenní úplné uzavírce silnice, a to kvůli vylepšení železničního přejezdu.

Definitivním řešením má být dvanáctikilometrový dálniční úsek Kaplice nádraží – Nažidla, který se ale jako poslední v jižních Čechách dosud nezačal stavět. K zahájení stavby má dojít letos.

Tagy I/3 Kaplice nádraží - Nažidla ŘSD
5 komentářů