Iveco dovezlo z Turecka první „krátký“ Streetway pro DPP, celkem jich má dodat 44

První autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPP

DPP má objednáno celkem 44 těchto autobusů.

Do garáží Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) dorazil první autobus Iveco Streetway 12M. Celkem má do Prahy v příštích dnech dorazit 44 těchto autobusů.

Příjezd prvního autobusu oznámil DPP na sociálních sítích. „Provedeme na něm kontrolu technického stavu v souladu s požadovanou technickou specifikací včetně autorizace podle Standardů kvality PID. Pokud se potvrdí, že vozidlo je technicky v pořádku, a má vše dle technické specifikace, převezmeme si jej do majetku DPP a následně ho připravíme pro vypravení do provozu,“ uvedl DPP.

Výrobce pak může zahájit dodávky dalších vozidel. DPP si pro letošní rok objednal celkem 44 autobusů tohoto typu. Všechny autobusy měly být podle objednávky dodané do konce listopadu. V Praze už jezdí s tímto autobusem ČSAD Střední Čechy.

DPP objednal další autobusy Iveco Streetway, letos si převezme 91 nových vozů

DPP letos zasmluvnil dodávku 26 kloubových (loni 21) 18metrových a 44 standardních 12metrových Iveco Streetway. Vozidla se vyrábí v turecké společnosti Otokar.

První autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPPPrvní autobus Iveco Streetway 12M pro Prahu. Foto: Ondřej Kubát / DPP

Nová vozidla postupně nahradí zbývající autobusy s emisní normou EURO IV vyrobené v roce 2008, ale také nejstarší vozidla s emisní normou EURO V vyrobené v roce 2009, které jsou na hraně životnosti i Standardů kvality PID. Jde hlavně o autobusy SOR.

První kloubové autobusy Iveco Streetway v Praze vyjely v září.

V Praze vyjíždí první turecké kloubové autobusy od Iveca

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Iveco Bus Iveco Streetway
40 komentářů