V Praze vyjíždí první turecké kloubové autobusy od Iveca

Autobus Iveco Streetway 18M. Foto: Ondřej Kubát / DPPAutobus Iveco Streetway 18M. Foto: Ondřej Kubát / DPP

K nasazení dojde po více než čtyřech měsících od příjezdu prvního vozu, výrobce řešil závady.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zítra poprvé nasadí do provozu nové autobusy Iveco Streetway. Objeví se na linkách 136,177,150 a 125. K premiéře s cestujícími dojde více než čtyři měsíce poté, co první autobusy dorazily do Prahy z Turecka.

Do provozu vyrazí podle informací DPP na facebooku autobusy s evidenčními čísly 5101 a 5103. Zítra se objeví na linkách 136 a 150, v sobotu na lince 177 a 125.

Postupně bude v Praze jezdit celkem 41 kloubových autobusů, které se vyrábí v turecké společnosti Otokar. Kloubový autobus od Otokaru v Praze dosud nejezdí. Do Prahy jich dorazilo zatím devět, jsou v garáži Hostivař. Nasazení se zpozdilo kvůli reklamačním závadám zejména v ovládání dveří.
V Praze už autobusy Iveco Streetway jezdí, jde ale o krátkou dvanáctimetrovou verzi. Provozuje je ČSAD Střední Čechy.

Do Prahy dorazil z Turecka první kloubový autobus Iveco Streetway

Celkem má DPP rámcovou smlouvu až na 143 kloubových autobusů, zatím jich má objednáno 41. Nová vozidla postupně nahradí zbývající autobusy s emisní normou EURO IV vyrobené v roce 2008, ale také nejstarší vozidla s emisní normou EURO V vyrobené v roce 2009, které jsou na hraně životnosti i Standardů kvality PID. Jde hlavně o autobusy SOR.

Autobus Iveco Streetway  18M. Foto: Ondřej Kubát / DPPAutobus Iveco Streetway  18M. Foto: Ondřej Kubát / DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPP
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Iveco Bus Iveco Streetway
89 komentářů