DPO zmodernizuje další tramvaje, technickým zhodnocením projde až 38 vozů VarioLF

Tramvaj Vario LF po modernizaci. Foto: EkovaTramvaj Vario LF po modernizaci. Foto: Ekova

Hodnota zakázky by mohla dosáhnout 150 milionů korun bez DPH.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) vypsal veřejnou zakázku na modernizaci až 38 kusů tramvají VarioLF. V pořadí jde celkově již o čtvrtý tendr týkající se technického zhodnocení těchto tramvají. Předpokládaná hodnota zakázky může dosáhnout částky 150 milionů korun bez DPH.

Předmět tendru se dělí do dvou etap, kdy první etapa zahrnuje technické zhodnocení 10 tramvají VarioLF. Druhá etapa pak zahrnuje potenciální technické zhodnocení až 28 tramvají stejného typu. Jak uvádí web mhd-ostrava.cz, ke druhé etapě dojde pouze na základě předchozí objednávky DPO. Nemusí tak být vůbec uskutečněna.

Klimatizované prostory i kompletní výměna dveří

Hlavní prvky, které ostravský dopravní podnik požaduje, jsou podobné jako v předchozí zakázce na technické zhodnocení tramvají VarioLF z roku 2021. Jedná se především o klimatizované prostory pro řidiče a cestující, inovované dveřní systémy, nová madla z nerezové oceli, USB nabíječky, zakrytování viditelných komponent na střeše, lakování do nových barev DPO či úpravu oken na uzamykatelná.

DPO očekává, že k uzavření smlouvy dojde v prosinci letošního roku. Předpokládaná doba modernizace jednoho vozidla je 120 dnů. První etapa by mohla být dokončená na konci léta roku 2025.

Naposledy získala zakázku DPO na technické zhodnocení tramvají VarioLF společnost Cegelec. Ještě před ní pak několik tramvají modernizovala tehdejší Ekova Electric.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Vario Vario LF
16 komentářů