DPO vymění koleje v ostravském Minimetru, část nejlidnatějšího obvodu Jih čeká výluka

Tramvaje dopravního podniku Ostrava (DPO) na dopravním uzlu Náměstí Republiky v centru Ostravy. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýTramvaje dopravního podniku Ostrava (DPO) na dopravním uzlu Náměstí Republiky v centru Ostravy. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Tramvajové linky č. 1, 10, 12 a 19 budou oběma směry na dva týdny vedeny odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih.

Část nejlidnatějšího ostravského městského obvodu Jih se bude muset na dva týdny obejít bez tramvajové dopravy. Důvodem je plánovaná výměna kolejnic a osvětlení v tzv. Minimetru na ulici Dr. Martínka. Výluka začne v pondělí 18. března v 00:20 a potrvá do neděle 31. března do 24:00.

Tramvajové linky č. 1, 10, 12 a 19 budou oběma směry vedeny odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih. Pro vyloučené úseky je připravena náhradní autobusová doprava (NAD). Na linkách č. 1, 10, 12, 19, NAD1 a NAD2 budou platit výlukové jízdní řády vyvěšené na zastávkových označnících. Z provozních důvodu budou upraveny také jízdní řády linek č. 2, 7, 15 a 17.

„Linka č. 1 bude v úseku zastávek Kolonie Jeremenko – Josefa Kotase vedena odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih, linka č. 10 bude v úseku zastávek Důl Jeremenko – Josefa Kotase vedena odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih, linka č. 12 bude v úseku zastávek Most Čs. armády – Josefa Kotase vedena odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih (nebo bude dle výlukového jízdního řádu ukončena/začínat na Nádraží Vítkovice) a linka č. 19 bude v úseku zastávek Most Čs. armády – Josefa Kotase vedena odklonem přes Nádraží Vítkovice a ÚMOb Jih,“ uvedl Dopravní podnik Ostrava (DPO).

Cestující odkloněných tramvajových linek nevystupující na zastávkách Hrabůvka,Poliklinika, Hrabůvka,kostel, Provaznická, Jubilejní kolonie, Dřevoprodej nebo Moravská nemusí přestupovat na náhradní autobusovou dopravu. Výlukové jízdní řády jsou k dispozici na webu DPO.

Schéma ostravské tramvajové dopravy platné po dobu výluky na Jihu.Zdroj: DPO

Schéma ostravské tramvajové dopravy platné po dobu výluky na Jihu.
Zdroj: DPO

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava Ostrava-Jih tramvajová výluka
17 komentářů