Do Prahy dorazil z Turecka první kloubový autobus Iveco Streetway

Nový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPP

DPP má aktuálně objednáno 41 autobusů Iveco Streetway 18M.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes začal s přejímáním prvního autobusu Iveco Streetway 18M. Jde o první vůz z objednávky celkem 41 autobusů. Další plánuje DPP převzít do akceptační procedury ještě tento týden, do léta má dorazit patnáct kusů, další pak v druhé polovině roku.

Nové kloubové autobusy budu v garáži Hostivař. Zatím nejsou připravené na výjezd do provozu: technici je musí vybavit vnějšími a vnitřními samolepkami dle Standardů kvality PID, proškolit řidiče a zaregistrovat. „Jejich první vypravení podle výsledku akceptačních procedur předpokládáme v průběhu května,“ řekl vedoucí oddělení komunikace DPP Daniel Šabík.

V Praze už autobusy Iveco Streetway jezdí, jde ale o krátkou dvanáctimetrovou verzi. Provozuje je ČSAD Střední Čechy. Vyrábí se v Turecku ve společnosti Otokar.

Celkem má DPP rámcovou smlouvu až na 143 kloubových autobusů, zatím jich má objednáno 41. Nová vozidla postupně nahradí zbývající autobusy s emisní normou EURO IV vyrobené v roce 2008, ale také nejstarší vozidla s emisní normou EURO V vyrobené v roce 2009, které jsou na hraně životnosti i Standardů kvality PID. Jde hlavně o autobusy SOR.

Nový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPNový autobus Iveco Streetway 18M pro Dopravní podnik hl. m. Prahy. Foto: DPPAutobus Iveco Streetway 18M pro DPP. Foto: Iveco
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Iveco Iveco Bus Iveco Streetway
42 komentářů