V Mostě začíná jezdit dvoupodlažní autobus s cestujícími, nasadí ho o víkendech k jezeru

Autobus MAN A39 v barvách berlínského dopravního podniku. Foto: Leif Jørgensen / Wikimedia CommonsAutobus MAN A39 v barvách berlínského dopravního podniku. Foto: Leif Jørgensen / Wikimedia Commons

Autobus bude k jezeru nasazován do konce prázdnin.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova tento víkend poprvé nasadí jeden ze dvou zakoupených dvoupodlažních autobusů do pravidelného provozu. Jezdit bude na lince 16 z 1. náměstí k jezeru Most a zpět.

Dopravce to uvedl na svém facebookovém profilu, provoz bude zatím do konce prázdnin. Naplánováno je deset párů spojů denně. Na lince bude platit běžný tarif dopravního podniku.

Příští rok chce dopravní podnik autobusy využít pro přepravu na olympijský festival. Nově dopravní podnik zpřístupnil i on-line prohlídku interiéru autobusu.

Dva autobusy koupil dopravní podnik od společnosti Malát za 734 tisíc korun. Jde o dvě patnáct let stará vozidla MAN A 39. Podle stránek seznam-autobusu.cz jezdil autobus do července 2022 u berlínského dopravního podniku. V Berlíně došlo v posledních letech k velké obměně dvoupodlažních autobusů a pořízení nových.

Zatím jediným dopravním podnikem v zemi s dvoupodlažním autobusem byl Dopravní podnik Ostrava, který má v provozu dva vozy značky Scania.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
11 komentářů