Tramvajou trať mezi Mostem a Litvínovem čeká druhá etapa modernizace, zastupitelé schválili dotaci

Modernizovaná trať Záluží - Litvínov. Foto: Chládek & TintěraModernizovaná trať Záluží - Litvínov. Foto: Chládek & Tintěra

Modernizace začne příští rok, součástí budou další úpravy trati v Litvínově.

Obyvatele Mostu a Litvínova čeká zřejmě příští rok další dlouhé období se zastaveným tramvajovým provozem. Příprava odkládané druhé etapy modernizace tramvajové trati mezi oběma městy, konkrétně v úseku Záluží – Most, minulý týden pokročila. Zastupitelé Litvínova schválili, že se na na modernizaci budou podílet.

O schválení prohlášení k zajištění financování rozvojových projektů informovalo město v tiskové zprávě. Během akce má dojít nejen k modernizaci druhé etapy ze Záluží do Mostu, ale také k dalším úpravám v Litvínově. Jde konkrétně o úsek od dopravního terminálu ke Krušnohorské poliklinice Litvínov. Na obě akce má již Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova přislíbenou dotaci.

K největší změně dojde na křižovatce ulic 9. května, Smetanova, Jiráskova, Tržní, kde vznikne kruhový objezd. Tramvaje budou projíždět jeho středem. U křižovatky na Východě vznikne přestupní miniterminál.

Šestici nových tramvají pro Most a Litvínov dodá Pragoimex

Obě etapy začnou příští rok. Hotovo má být v roce 2027. „Připravujeme nejen samotnou akci, ale snažíme se získat další autobusy na zajištění náhradní autobusové dopravy a někteří řidiči tramvají se přeškolí právě na řidiče autobusu,“ citoval server e-mostecko.cz dopravně technického náměstka Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Vladimíra Šefra. Litvínov má zaplatit celkem 195 milionů korun.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova Litvínov tramvajová trať Most - Litvínov
13 komentářů