V Ostravě v sobotu vyjedou po reklamační opravě dvoupodlažní autobusy

Dvoupodlažní autobus (doubledecker) ostravského dopravního podniku. Pramen: DPODvoupodlažní autobus (doubledecker) ostravského dopravního podniku. Pramen: DPO

Obsazenost spojů v sezóně 2022 byla podle DPO v některých případech i na hranici kapacity.

Dopravní podnik Ostrava zahájí v sobotu sezónu linky 88, kterou zajišťují dva dvoupodlažní autobusy (tzv. doubledeckery). Linka spojuje Porubu, Jih, Dolní oblast Vítkovice a Zoo Ostrava. Oba doubledeckery byly přitom reklamovány a začátkem jara prošly záruční opravou. Autobusy dodala Scania.

Trasa dozná drobné změny v centru, kde doubledeckery nebudou obsluhovat zastávku Karolina ve směru do ZOO, ale autobus pojede přes zastávku Konzervatoř. Kromě toho zastaví v obou směrech i na zastávce Českobratrská. Trasa tam i zpět bude stejná.

„Vozy jsou ve formě i po nedávné reklamaci, kdy se řešila například lokální koroze a závady laku. Vozy se opravovaly přímo ve výrobním závodě ve Španělsku. Věříme, že tato sezóna bude minimálně stejně úspěšná jako ta loňská,“ uvedl předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Obsazenost spojů v sezóně 2022 byla podle DPO v některých případech i na hranici kapacity. U více než třetiny spojů přesáhla 75 procent. Doubledeckery budou jezdit na lince 88 až do začátku října 2023.

Tagy doubledecker DPO
8 komentářů