Stržená trolej ve Velimi zastavila dopravu, vlaky jezdily odklonem a nabíraly zpoždění

Stržené trakční vedení, ilustrační foto. Pramen: Správa železnicStržené trakční vedení, ilustrační foto. Pramen: Správa železnic

Odklon se dotkl například i Vindobony, Správa železnic posunula čas opětovného zprovoznění až na 10:00 ráno.

(Aktualizováno 4. července 08:00) Mimořádnost skončila.

Stržená trolej na I. koridoru ve Velimi zastavila v pondělí po 20.00 provoz vlaků přes tuto stanici. Vlaky mezi Prahou a Kolínem jezdí odklonem přes Sadskou, Nymburk a Poděbrady. Vyplývá to z informací na stránkách Českých drah, podle kterých trolej poškodil „vlak jiného dopravce“.

Odklon se v pondělí dotkl například i Vindobony, Metropolitanu nebo Košičanu. Spoje kvůli mimořádné události nabíraly desítky minut zpoždění. Správa železnic původně uváděla předpoklad opětovného zprovoznění kolem 22:30, pak 1:00 a následně jej posunula až na úterní 10:00.

Opatření pro vlaky dálkové dopravy jedoucí ve směru Praha – Kolín:

Všechny vlaky dálkové dopravy budou ze stanice Poříčany vedeny po odklonové trase přes stanice Sadská, Nymburk hlavní nádraží a Poděbrady do stanice Kolín.

Opatření pro vlaky dálkové dopravy jedoucí ve směru Kolín – Praha:

Všechny vlaky dálkové dopravy budou ze stanice Kolín vedeny po odklonové trase přes stanice Nymburk hlavní nádraží, Lysá nad Labem a Praha-Vysočany do stanice Praha hlavní nádraží. Vlaky pravidelně zastavující ve stanici Praha-Libeň zastaví náhradou pro výstup cestujících ve stanici Praha-Vysočany.

Objízdnou trasu využívaly i osobní vlaky, některé byly nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Podrobnější informace byly na stránkách ČD o mimořádnostech.

Koridor mezi Prahou a Kolínem prošel nedávno modernizací, opravy se dočkalo i trakční vedení ve Velimi. Správa železnic si od akce, kvůli které museli cestující přetrpět řadu výluk, slibovala větší spolehlivost koridoru.

Tagy I. koridor mimořádná událost Správa železnic stržená trolej velim
56 komentářů