ŘSD dnes otevírá další obchvat. Silnice kolem Doudleb naváže na přeložku kolem Vamberka

Obchvat Doudleb nad Orlicí. Foto: ŘSDObchvat Doudleb nad Orlicí. Foto: ŘSD

Městysem denně projíždí přes deset tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zprovozňuje obchvat městysu Doudleby nad Orlicí na silnici I/11. Díky nové přeložce, která je situována severně od stávající obytné zástavby, dojde v místě ke zvýšení bezpečnost a plynulost dopravy.

Budování začalo v roce 2021, zakázku za 148 milionů korun získalo sdružení Strabag a MADOS MT. Řidičům a cestujícím zrychlí jízdu po silnici I/11 mezi Hradcem Králové a Vamberkem, obyvatelům města uleví od tranzitní dopravy.

Doudleby nad Orlicí - obchvat. Pramen: ŘSD

Nový obchvat měří 2,8 kilometru, ve směru od Hradce Králové začíná před městysem Doudleby nad Orlicí, napojuje se do okružní křižovatky silnic I/14 a I/11 u Vamberku. „Původní trasa silnice I/11 se vyznačovala několika nepřehlednými křižovatkami a procházela skrz obec Doudleby nad Orlicí v těsné blízkosti obytných domů. Díky nové přeložce, která odvede veškerou tranzitní dopravu mimo zastavěné území, dojde k podstatnému snížení hluku a zlepšení životního prostředí v obci. Obec Doudleby projíždělo více než deset tisíc vozidel denně, z toho pětina byla těžká nákladní auta, takže pokles dopravy zde bude opravdu velmi znatelný,“ představil nově zprovozněný obchvat generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně staví v Královehradeckém kraji ještě další dva důležité obchvaty. Jedná se o obchvat Jaroměře na silnici I/33, který bude zprovozněn v příštím roce a obchvat Nové Paky na silnici I/16, který půjde do provozu v roce 2025.

Tagy I/11 MADOS MT obchvat Doudleby nad Orlicí Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
22 komentářů