Video: ŘSD ukázalo, jak bude vypadat obchvat Havířova

Vizualizace obchvatu Havířova. Zdroj: ŘSDVizualizace obchvatu Havířova. Zdroj: ŘSD

Vybrán byl rovněž zhotovitel dokumentace vlivu stavby na životní prostředí (EIA).

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokročilo v přípravě projektu obchvatu Havířova. Nejen, že firma ukázala, jak bude přeložka silnice I/11 vypadat, ale především vybrala společnost, která zhotoví dokumentaci vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Společně s technickou studií a dokumentací technické pomoci ji připraví sdružení firem Morava – RD velké zakázky BIM 2021.

Doplnění technické studie a technické pomoci bylo zadáno nad obvyklý rámec dokumentace EIA vzhledem k charakteru podnětů, které ze zjišťovacího řízení EIA vyplynuly. V rámci technické pomoci bude vypracována například migrační studie či vliv stavby na krajinný ráz. Rozhodnutí EIA by mohlo být známo v první polovině roku 2025.

„Realizace dostavby plánované komunikace vytvoří obchvat Havířova a dalších obcí. Nová komunikace zajistí odpovídající napojení celého regionu na dálnici D48, zásadně odlehčí dopravnímu zatížení na silnicích II/475 respektive II/474 a řidičům se výrazně zkrátí cestovní doba. Komunikace se stane důležitou dopravní tepnou, která přispěje k bezpečnější a plynulejší silniční dopravě v hustě osídlené aglomeraci,“ uvedlo ŘSD v tiskové zprávě.

Projekt výstavby přeložky silnice I/11 Havířov-Třanovice se dělí na dvě etapy. První etapa vede od navržené mimoúrovňové křižovatky Havířov západ až po uvažovanou mimoúrovňovou křižovatku Havířov sever. Plánovaná délka první etapy je 6 400 metrů, stavba má vyjít na více než 2,5 miliardy korun bez DPH. Výstavba má podle aktualizovaného informačního letáku ŘSD začít v roce 2028, hotovo by mělo být v roce 2032.

Druhá etapa by se napojila na mimoúrovňovou křižovatku Havířov sever a pokračovala kolem Těrlicka a okolních obcí až po mimoúrovňovou křižovatku Třanovice s napojením na dálnici D48 a silnici I/68 směr Třinec a Slovensko. Plánovaná délka první etapy je 12 700 metrů, cena stavby má přesáhnout 5,6 miliard korun bez DPH. Začátek a konec prací vychází na stejné roky jako u první etapy.

Tagy 1/11 Havířov-Třanovice EIA Havířov-Třanovice I/11 obchvat Havířova Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
45 komentářů