Havířovský rondel čeká velká oprava, pracovat se bude i v noci

Havířovský velký kruhový objezd Zdroj: Google Street ViewHavířovský velký kruhový objezd Zdroj: Google Street View

Dopravním uzlem projede denně téměř 27 tisíc aut všech kategorií.

V Havířově se chystá velká rekonstrukce důležité okružní křižovatky silnice I/11, známé jako rondel. Přípravné práce, zahrnující přizpůsobení jízdních pruhů, odstartují 8. listopadu. Samotná oprava vozovky pak proběhne mezi 15. a 19. listopadem vždy v pozdních odpoledních, nočních a brzkých ranních hodinách.

„Postup prací včetně načasování uzavírek odpovídá vytíženosti kruhového objezdu. Během denních dopravních špiček bude křižovatka plynule průjezdná a technika s obsluhou se vždy vrátí zpět do akce v pozdějších hodinách. Cena plošné opravy povrchu vychází na cca 10 milionů Kč, zhotovitelem se stala společnost Strabag,“ informoval Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)

Každý den projede dopravním uzlem tvořeným ulicemi Ostravská, Orlovská, U Nádraží a Hlavní třída téměř 27 tisíc vozidel všech kategorií. Podrobný harmonogram prací a s tím spojených dopravních omezení je k dispozici na webu ŘSD. Rekonstrukce souvisí také s plánovanou opravou nedalekého železničního mostu nad Ostravskou ulicí. Město ji chce stihnout ještě předtím, než se začne na traťovém úseku Havířov – Český Těšín pracovat.

Oprava Frýdecké ulice

Do konce letošního roku se pak chtějí moravskoslezští silničáři pustit do opravy Frýdecké ulice mezi Havířovem a Horními Bludovicemi o celkové délce 1,7 kilometru. Hlavní důraz bude kladen na obnovu asfaltového povrchu.

„Termín opravy této silnice je naplánovaný od 8. listopadu do 20. prosince s tím, že bude za částečného provozu. Je tam navržena i úplná uzavírka od 20. listopadu do 10. prosince, kromě autobusových linek, které tam budou jezdit. Potom bude ještě jedna úplná uzavírka, kdy se bude pokládat finální vrstva asfaltu, a to v termínu 3. až 9. prosince,“ uvedl technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK Marek Melichárek.

Tagy Havířov I/11 Ředitelství silnic a dálnic Rondel ŘSD
1 komentář