Úleva v Bludově. ŘSD dnes zprovozňuje přeložku silnice I/11

Stavba přeložky I/11 u Bludova. Pramen: ŘSDStavba přeložky I/11 u Bludova. Pramen: ŘSD

Pro Bludov otevření přeložky znamená završení velkorysého plánu na vyvedení tranzitní dopravy z obce.

Řidiči využívající silnici I/11 na Šumpersku budou mít ode dneška cestu o něco snazší a bezpečnější. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes v poledne po necelých dvou letech výstavby slavnostně otevřelo novou čtyřkilometrovou přeložku silnice v úseku Chromeč – Postřelmov.

Oddechnou si ale především obyvatelé Bludova, pro které otevření přeložky znamená završení velkorysého plánu na vyvedení tranzitní dopravy z obce. Už koncem loňského roku se otevřel západní obchvat Bludova, šestikilometrová čtyřpruhová přeložka silnice I/44.

„Stavby na sebe navazují a tvoří spolu jeden celek prospěšný životnímu komfortu i bezpečnosti silničního provozu. Silnice odvede dopravu nejen z Bludova a dalších obcí, ale i ze silnic II. třídy,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Součástí přeložky silnice I/11 jsou i dva mosty, díky stavbě také zmizel úrovňový přejezd s tratí u zastávky Bludov-lázně. Původní silnice I/11 bude nově zařazena do kategorie silnic II. třídy (v úseku od křižovatky se silnicí II/369 před obcí Chromeč po okružní křižovatku v Šumperku).

Nový úsek silnice I/11 postavil Strabag, smluvní cena je 318 milionů.

„V delším horizontu“ je podle ŘSD v plánu také obchvat nedalekého Šumperka, aktuálně se na stavbu zpracovává technická studie.

Přeložka I/11 Postřelmov - Chromeč. Pramen: ŘSDI/44, obchvat Bludova. Pramen: ŘSD
Tagy I/11 obchvat Bludova Postřelmov - Chromeč ŘSD
37 komentářů