Provoz na Posázavském pacifiku zastavil pokácený strom, věc řeší policie

Posázavský pacifik a pokácený strom. Pramen: Správa železnicPosázavský pacifik a pokácený strom. Pramen: Správa železnic

Česká železnice zaznamenala v posledních týdnech nebývalý počet podobných případů.

Správa železnic dnes kolem poledne musela řešit omezení provozu na Posázavském pacifiku. Provoz vlaků zastavil v úseku Skochovice odbočka – Měchenice padlý strom. Zaměstnanci SŽ přitom na pahýlu objevili stopy pily, věc proto řeší policie. Informovala o tom Správa železnic prostřednictvím své služby Datel.

„Tentokrát je na první pohled zřejmé, že nešlo o záměr přírody, ale člověka. Nám zůstává rozum stát,“ uvedl Datel. Provoz byl obnoven zhruba ve 14:00.

Česká železnice zaznamenala v posledních týdnech nebývalý počet podobných případů. Například koncem prosince někdo dvakrát nastražil hromadu kamení na Moldavské dráze, v polovině prosince tamtéž někdo potřísnil koleje olejem (policie už má podezřelého), do hromady kamení najel RegioPanter Českých drah před několika dny i na trati Cheb – Chomutov.

Zřejmě nejznámější případ se stal v roce 2017 na trati z Rumburka do Mladé Boleslavi, na kterou Jaromír Balda pokácel strom. V okolí trati rozmístil letáky, z nichž měli lidé dovodit, že šlo o teroristický útok islamistů. Skončil ve vězení, odkud už byl propuštěn. Na stejné trati najel v létě 2021 osobní vlak Arrivy do betonového kvádru.

Tagy Posázavský pacifik Správa železnic
33 komentářů