Vlak u Karlových Varů najel do hromady kamení, RegioPanter je poškozen

Nové elektrické jednotky 650.2 RegioPanter pro provoz spěšných vlaků Plzeň - Karlovy Vary. Foto: České dráhyNové elektrické jednotky 650.2 RegioPanter pro provoz spěšných vlaků Plzeň - Karlovy Vary. Foto: České dráhy

Nikdo nebyl při události zraněn.

Po měsíci a půl musí policie opět řešit nastražené kamení na železnici. Na trati Cheb – Chomutov najel spěšný vlak Sp 1668 Českých drah do hromady kamení. K události došlo v úseku Nové Sedlo – Chodov. Jde o spoj Plzeň – Karlovy Vary.

Jednotka RegioPanter najela do nastražené hromady kamení na trati. Cestujícím se naštěstí nic nestalo a budou evakuováni, jednotka je bohužel poškozena. Provoz je omezen,“ uvedly České dráhy na Twitteru.

Policie zatím neví, zda šlo o nastraženou překážku, nebo materiál na koleje spadl samovolně. Nehoda se stala několik set metrů od chodovského vlakového nádraží. Ve vlaku bylo šest lidí.

Zatím poslední podobný případ nastal loni 31. prosince na trati z Mostu na Moldavu, kdy došlo k zastavení provozu kvůli nastraženým kamenům. Na stejné trati někdo pár dnů před tím namazal koleje. Policie kvůli tomu minulý týden obvinila strojvedoucího Českých drah.

Tagy České dráhy nastražené kamení RegioPanter spěšné vlaky Karlovy Vary - Plzeň trať 140
102 komentářů