Koleje na Moldavu namazal podle policie soukromému dopravci zaměstnanec Českých drah

Trať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaTrať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan Šatava

V případě uznání viny soudem hrozí pachateli tři až osm let odnětí svobody.

Policie nejspíš dopadla pachatele, který má na svědomí potřísnění kolejnic tratě na Moldavu 11. prosince. Obvinění ze zločinu obecného ohrožení sdělila podle tiskového oznámení „zaměstnanci drah“. Podle zjištění deníku Zdopravy.cz jde o zaměstnance Českých drah.

„V případě uznání viny soudem mu hrozí tři až osm let odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Důvodem činu měla být podle ní nespokojenost dotyčného s výměnou dopravce na této trati. Od nového jízdního řádu převzaly provoz na trati od Českých drah společnosti Railway Capital a GW Train Regio.

S kluzkou tratí se potýkala první z nich, potřísnění kolejí se objevilo u obce Hrob na zhruba 80 metrech. „Tím někdo způsobil obecné nebezpečí, jelikož v místě projela vlaková souprava s cestujícími, kterou nemohl strojvedoucí ubrzdit, a tím mohlo dojít k jejímu vykolejení,“ uvádí policie.

Na stejnou trať byly později umístěny i kameny, v tomto případě policie nadále provádí prověřování.

„Bližší informace k závěrům vyšetřování policie nemáme k dispozici, ale takové chování naprosto odsuzujeme a jako firma s ním nemáme absolutně nic společného,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

 

Tagy České dráhy Policie České republiky Railway Capital Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
222 komentářů