Další útok na vlak na Moldavské dráze. U Hrobu někdo nastražil hromadu kamení

Motorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Událost se obešla bez zranění a vykolejení.

Už ke třetímu útoku na bezpečnost železnice došlo během necelých tří týdnů na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách. Od dnešního rána byl zastaven provoz v úseku Osek město – Hrob. Vlak společnosti Railway Capital zde najel do hromady kamení, kterou někdo nastražil na trať. K události došlo po 7. hodině. K obnovení provozu došlo v 11:20.

Zastavení provozu ukazují informace v aplikaci Správy železnic GRAPP, událost potvrdil majitel dopravce Railway Capital Jan Šatava. „Nedošlo k vykolejení, zjišťuji další podrobnosti, o jak velkou překážku šlo,“ uvedl Šatava. Při nárazu motorového vozu došlo k jeho mírnému poškození.

 

Náraz vlaku do kamenů na trati na Moldavu. Foto: Railway CapitalNáraz vlaku do kamenů na trati na Moldavu. Foto: Railway Capital

Neznámý pachatel při zahájení nového jízdního řádu hned v neděli 11. prosince nejprve namazal u stanice Hrob trať olejem. Vlak tak nemohl vyjet. Kola byla tak namazaná, že po zastavení začal vlak klouzat zpět. Ve stejný den někdo nasypal kameny ještě na trati u Mostu. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení. Policie začala řešit i tento případ.

 

Tagy nastražené kamení obecné ohrožení Railway Capital Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
166 komentářů