Praha získala klíčové pozemky pro tramvajovou trať Modřany – Libuš

Výstavba tramvajové trati na Pankrác. Foto: RopidVýstavba tramvajové trati na Pankrác. Foto: Ropid

Praha udělal další krok k prodloužení tramvaje z Modřan na Libuš. S majiteli pozemků nutných pro stavbu tratě se dohodla

Praha udělal další krok k prodloužení tramvaje z Modřan na Libuš. S majiteli pozemků nutných pro stavbu tratě se dohodla na směně pozemků a doplacení rozdílu ceny ve výši 677 tisíc korun.

Bez uvedení detailů, o jaké pozemky jde, to uvedlo hlavní město v tiskové zprávě. Podle materiálu neměl Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vhodné pozemky pro směnu, proto je dodalo město. Nyní zbývá získat do vlastnictví ještě dva poslední pozemky, potřebná jednání o nich již začala.

Tramvaj z Modřan do Libuše je jedním z projektů, o kterém se mluví v Praze už desítky let. Praha tvrdí, že příprava ale finišuje. I díky výkupu pozemků. „Praha se postupně blíží do cílové rovinky před zahájením stavby tramvajové trati Modřany – Libuš. Plánovaná trať má územní rozhodnutí a probíhá stavební řízení, přičemž k dokončení přípravy chybí právě několik posledních pozemků. Proto je každý krok v této oblasti významným posunem směrem k realizaci stavby, na kterou hledáme prostředky z fondů Evropské unie,“ řekl Adam Scheinherr, náměstek pro dopravu.

Plán prodloužení tratě z Modřan do Libuše. Foto: DPP

Plán prodloužení tratě z Modřan na Libuš. Foto: DPP

Trasa povede z obratiště Sídliště Modřany podél ulice Generála Šišky a dále ulicí Novodvorskou do koncové zastávky Libuš, která bude v blízkosti budoucí stanice metra D. Nová tramvajová trať Modřany – Libuš nabídne obyvatelům sídliště Libuš více možností spojení do centra města tramvajovou linkou přes Braník a Podolí, rovněž zajistí lepší dopravní obslužnost v městské části Praze 12, například k úřadu městské části či zdravotnickým zařízením. Nový úsek bude 1,9 kilometrů dlouhý, budou na něm čtyři zastávky.

Pražští radní na začátku roku schválili ještě pokračování tramvaje dál z Libuše na Nové Dvory, půjde o samostatný projekt.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Libuš praha rozšíření tramvajových tratí Sídliště Modřany - Libuš
15 komentářů