Tramvajová trať neskončí v Libuši, prodlouží se až do Nových Dvorů

Tramvaj T6A5 na lince 11 v zastávce Pod Karlovem v Praze. Autor: DPPTramvaj T6A5 na lince 11 v zastávce Pod Karlovem v Praze. Autor: DPP

Připravovaná tramvajová trať z Modřan do Libuše nebude končit na smyčce v Libuši, nýbrž bude protažena o další 1,8 kilometru

Připravovaná tramvajová trať z Modřan do Libuše nebude končit na smyčce v Libuši, nýbrž bude protažena o další 1,8 kilometru až do Nových Dvorů. V pondělí tak rozhodla rada hlavního města Prahy, díky čemuž může dopravní podnik začít s přípravou dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Na nově plánovaném úseku vzniknou dvě zastávky: Přírodní a Nové Dvory. Zahájení stavby se předpokládá do roku 2027, což zhruba odpovídá plánovanému termínu dokončení prvního úseku trasy metra D.

„Díky prodloužení tratě budou moci Pražané přestoupit na metro D, ale také na autobusové linky do dalších směrů. Stejně tak tramvajová trať zajistí v oblasti kvalitní dopravní obsluhu a přímé spojení k úřadům na Praze 12,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr. Prodloužení tramvajové trati prosazují především městské částí Praha 12, Praha-Libuš a Praha 4.

Nově odsouhlasený úsek naváže na připravovanou tramvajovou trať Modřany – Libuš, u které se plánuje budování na léta 2021 a 2022. Navazující úsek nebude ukončen klasickou smyčkou, ale takzvanou blokovou konečnou, která je podle pražských radních přívětivější k veřejnému prostranství.

Chystaná trať z Libuše do Nových Dvorů. Pramen: Praha.eu

Chystaná trať z Libuše do Nových Dvorů. Pramen: Praha.eu

Tagy Hlavní město Praha Libuš - Nové Dvory tramvajová trať
47 komentářů