Dělá se ti vzadu blbě? V Brně zkouší nalákat nové řidiče MHD neotřelou kampaní

Brněnská tramvaj EVO2 (Drak). Pramen: DPMBBrněnská tramvaj EVO2 (Drak). Pramen: DPMB

Na podobě náborových letáků se podle dopravního podniku podíleli samotní řidiči.

Dopravní podnik města Brna spustil novou náborovou kampaň. Pomocí letáků hledá nové řidiče pro tramvaje i autobusy MHD. Do ideálního stavu dopravci chybí přibližně pět desítek řidičů, zejména těch autobusových.

DPMB zatím vykrývá nedostatek zaměstnanců zejména brigádníky a dohodáři. Nyní chce však usilovat i nové kmenové řidiče.

Vsadili jsme na jednoduchost, a to jak v grafické, tak textové podobě. Některá hesla v sobě skrývají i lehkou nadsázku. Letáky budeme instalovat do vozů MHD, konkrétně do fabionů a handy držadel. Objeví se však i na našich sociálních sítích a webových stránkách,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Dohromady podnik připravil 22 vizuálů v červeno – modro – bílém provedení. Kampaň obsahuje například hesla „Chceš řídit káru za 60 mega? Staň se řidičem šaliny.“ nebo „Nemůžeš se nabažit Brna? Staň se řidičem MHD.“ či „Dělá se ti vzadu blbě? Staň se řidičem autobusu“.

Během fáze vymýšlení textů jsme přes sociální sítě oslovili i naše řidiče, kteří nás inspirovali, dokonce některá hesla pochází přímo od nich,“ doplnil Havránek.

Dopravní podnik uvádí, že přes 20 % zájemců o místo se o nabídce práce dozví právě z informačních letáků ve vozech. Podle podniku se mezi důvody pro nástup za volant objevuje často vyhoření či splnění dětského snu.

DPMB aktuálně zaměstnává přes 1500 řidičů. Nejvíc jich jezdí autobusy, následují tramvaje a trolejbusy.

Personál aktuálně v Česku hledá velké množství dopravců. České dráhy například ve vybraných vlacích zřídily náborová kupé, kde budou personalisté ČD přesvědčovat zájemce o krásách a výhodách práce na dráze.

Sdružení dopravních podniků ČR nedávno uvedlo, že tuzemským dopravním podnikům zajišťujícím MHD stále chybí v součtu více než 500 řidičů. Podnikům se dlouhodobě nedaří volná místa zaplnit. Dopravci proto volají po zjednodušení legislativních podmínek pro nábor nových řidičů, například po snížení věkové hranice na 18 let pro vybrané případy.

Širokou škálu pracovních pozic od administrativy až po práci na bezpečnosti, v rámci odbavení cestujících či v kuchyni nabízí také například Letiště Praha.

 

Náborová kampaň brněnského dopravního podniku. Zdroj: DPMBNáborová kampaň brněnského dopravního podniku. Zdroj: DPMBNáborová kampaň brněnského dopravního podniku. Zdroj: DPMBNáborová kampaň brněnského dopravního podniku. Zdroj: DPMB
Tagy brno DPMB nábor nábor zaměstnanců
59 komentářů