V Brně poprvé dorazily trolejbusy do Soběšic, umožnil to nákup bateriových vozidel

První den provozu trolejbusů do Soběšic. Foto: DPMB|První den provozu trolejbusů do Soběšic. Foto: DPMB|

Jde o pilotní projekt náhrady dieselových autobusů parciálními trolejbusy v Brně.

Dopravní podnik města Brna dnešním dnem zahájil provoz trolejbusů do Sobešic. Spojením linek 30 a 43 do jedné skončil současně provoz dieselových autobusů mezi Královým Polem a Soběšicemi.

Na linku vyjely parciální trolejbusy 32Tr. Pro Brno jde o pilotní projekt náhrady autobusů parciálními trolejbusy. Cestujícím spojením linek vzniklo spojení bez přestupu z Bystrce do Soběšic a zpět. „Frekvence spojů zůstane na obou linkách zachovaná. Projekt navíc přináší benefit pro obyvatele Soběšic i oblasti Sadová. Budou mít možnost přepravy do centra Králova Pole bez přestupu, případně pokračovat do oblasti Komína a Bystrce,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Podle ní plánují stejným způsobem obsluhovat bez naftových autobusů i další části města, například oblast Slatiny, Černovické terasy a letiště, výhledově také linku 67.

DPMB má aktuálně v provozu 30 parciálních trolejbusů a o dalších 20 trolejbusů 32Tr se vozový park podniku rozroste na přelomu letošního a příštího roku.

První den provozu trolejbusů do Soběšic. Foto: DPMB|První den provozu trolejbusů do Soběšic. Foto: DPMB|První den provozu trolejbusů do Soběšic. Foto: DPMB|
Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB parciální trolejbusy
24 komentářů