V Brně otevírají část okruhu v Bauerově s novým povrchem, začne oprava druhé poloviny

Práce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSDPráce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSD

Kompletní modernizace bude hotová v listopadu.

Velká modernizace části Velkého městského okruhu (VMO) v Brně výrazně pokročila. Od zítřejšího rána se přesune provoz na již opravenou polovinu Bauerovy ulice s novým asfaltovým povrchem a začnou práce na druhé polovině.

O změně dopravního uspořádání informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Finální dokončení stavby této části VMO plánujeme letos v listopadu,“ uvedlo ŘSD.

Podle již dříve oznámených informací dojde i ke změně organizaci veřejné dopravy, konkrétně linek 44 a 84 brněnské MHD. Doprava se totiž přesune do pruhu blíže Výstavišti. Autobusy linky 44 přestanou zastavovat na Riviéře, v opačném směru bude v provozu nová stejnojmenná zastávka pro linku 84. Linka 44 bude zastavovat v Pisárkách a pak až na zastávce Velodrom. I nadále je zrušená zastávka Bauerova. V opačném směru z centra vznikne zastávka Riviéra provizorně pod novou lávkou pro pěší.

Autobusová linka E56 pojede znovu obousměrně Pisáreckým tunelem v obou směrech a obslouží zastávku Pisárky v obou směrech.

Rok trvající práce

Rozšíření Bauerovy začalo loni v dubnu. Má zlepšit plynulost a bezpečnost silničního provozu. Zakázku na proměnu silnice získala za 549 milionů korun společnost IMOS Brno. Jde o společnou akci Ředitelství silnic a dálnic, Brna a Tepláren Brno.

Silnice zde byla již ve čtyřpruhovém uspořádání, ale bez středních dělicích prvků. Další závadou je téměř neomezený přístup z parkovacích ploch podél Brněnského výstaviště či úrovňové přechody pro chodce. V místě přitom projede téměř 17 tisíc vozidel denně.

Samotná silnice se rozšíří o téměř tři metry, aby mohl vzniknout střední dělicí pás, jízdní pruhy budou širší. Jde o úsek, který začíná u mimoúrovňové křižovatky pod vyústěním Pisáreckých tunelů až po vjezdovou bránu na výstaviště číslo 4.

Součástí je i výstavba obslužné komunikace pro městskou hromadnou dopravu a parkovacích ploch, které budou sloužit pro návštěvníky koupaliště Riviéra, výstaviště i multifunkční haly.

Práce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSDPráce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSDPráce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSDPráce na modernizaci Bauerovy ulice v Brně. Foto: ŘSDStavba VMO Bauerova, Brno. Pramen: ŘSDÚsek VMO Bauerova v Brně. Foto: ŘSD
Tagy brno I/42 VMO Bauerova Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
44 komentářů