D10 u Brandýsa čekají celonoční uzavírky, bude se měnit železniční most

Železniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street ViewŽelezniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street View

Most bude již připraven na rozšíření dálnice.

Správa železnic se letos pustí do výměny železničního mostu na trati Čelákovice – Neratovice, který u Brandýsa nad Labem překonává jeden z nejvytíženějších úseků dálnice D10. Stavební práce na trati omezí provoz. Zmizí odstavné pruhy a proběhnou dvě úplné noční uzavírky.

Správa železnic minulý týden již vypsala soutěž na firmu, která na trati postaví nový most a současně i opraví přilehlé úseky. Maximální cena je 160 milionů korun.

Hlavní část stavby proběhne při úplné výluce trati od konce června do konce září 2024. Omezení provozu na dálnici D10 se snažíme minimalizovat, takže v uvedeném období (červen až září) bude zachován obousměrný provoz v režimu 2+2 s omezením odstavných pruhů,“ popsala mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Při demolici stávajícího mostu a osazení nové konstrukce jsou plánovány dvě úplné noční uzavírky, které proběhnou ze soboty na neděli. Provoz na tati bude obnoven na konci září.

Ředitelství silnic a dálnic chystá v tomto místě rozšíření dálnice na šestipruhové uspořádání. Místem denně projede přes 50 tisíc aut. Mluvčí Správy železnic potvrdila, že nový most už bude připraven na výhledové rozšíření dálnice na 3 + 3 pruhy.

Rozšíření dálnice D10 na šest pruhů dostalo zelené razítko. Harmonogram však jasný není

 

Tagy D10 Správa železnic trať 074 Neratovice - Čelákovice
23 komentářů