Nový železniční most přes D10 u Brandýsa postaví Eurovia za 154 milionů korun

Železniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street ViewŽelezniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street View

Nové přemostění dálnice bude tvořit oblouková ocelová konstrukce.

Správa železnic vybrala firmu, která postaví nový železniční most přes dálnici D10 u Brandýsa nad Labem na trati z Čelákovic do Neratovic. V tendru uspěla společnost Eurovia s cenou 154,3 milionu korun, když maximální přípustná cena byla stanovena na 160 milionů.

„Stavba začne už za několik měsíců, její hlavní náplní bude náhrada stávajícího železobetonového mostu novou obloukovou ocelovou konstrukcí. Ta umožní výhledové rozšíření dálnice na tři pruhy v každém směru. Hotovo bude v příštím roce,“ uvedla mluvčí SŽ Nela Eberl Friebová.

Nové přemostění dálnice bude tvořit oblouková ocelová konstrukce, takzvaný Langerův trám, o jednom poli s rozpětím 68 metrů. Rekonstrukcí projdou i dva nedaleké propustky a budou provedeny úpravy železničního svršku v délce 400 metrů.

D10 u Brandýsa čekají celonoční uzavírky, bude se měnit železniční most

Práce si vyžádají tříměsíční nepřetržitou výluku vlaků. Současně dojde k omezením i na dálnici, zůstane nicméně zachován obousměrný provoz ve dvou pruzích. Krátkodobě během bourání starého mostu a osazování nové konstrukce bude muset být dálnice uzavřena zcela.

Starý železniční most přes D10 u Brandýsa půjde k zemi. Pramen: Správa železnic

Starý železniční most přes D10 u Brandýsa půjde k zemi. Pramen: Správa železnic

Tagy D10 Správa železnic trať 074 Neratovice - Čelákovice
34 komentářů