Výluka metra na Florenci. DPP bude ve stanici měnit dalších devět stropních nosníků

Výměna stropní desky na Florenci. Foto: Daniel Šabík / DPPVýměna stropní desky na Florenci. Foto: Daniel Šabík / DPP

Ze 131 stropních nosníků ve stanici Florenc je vyměněno zatím 50. Práce mají skončit na podzim 2026.

Provoz linky C pražského metra přeruší v neděli a v pondělí v úseku Hlavní nádraží – Vltavská další etapa rekonstrukce stropu stanice metra Florenc. Stavbaři vymění dalších devět stropních nosníků, kterých je ve stanici celkem 131. Dosud jich bylo vyměněno 50. V platnosti budou stejná dopravní opatření jako při minulých výlukách, DPP zavede v denním provozu náhradní tramvajovou dopravu XC a linku 36.

Vedle výměny nosníků budou stavbaři pracovat nad Křižíkovou ulicí u křižovatky s ulicí Ke Štvanici na stavbě ocelových konstrukcí, které budou sloužit jako nosiče pro dočasnou přeložku inženýrských sítí v oblasti. Ty jsou uloženy nad samotným stropem stanice Florenc a před dalšími etapami výměny předepjatých nosníků je nutné tyto inženýrské sítě dočasně přeložit. Řešení pomocí ocelových konstrukcí umožní podle DPP zachovat provoz v dotčené části Křižíkovy ulice a minimalizovat dopravní omezení.

S další víkendovou výlukou DPP počítá dle vývoje přípravných prací v průběhu června. Rekonstrukci stropní desky nad vestibulem stanice metra Florenc provádí sdružení společností Metrostav DIZ
a Geosan. Při bezproblémovém průběhu stavebních prací DPP předpokládá dokončení celé stavby na podzim roku 2026.

Náhradní tramvajová linka XC jezdí v trase Hlavní nádraží (v Opletalově ulici) – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Těšnov – Štvanice – Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) – Strossmayerovo náměstí – Veletržní palác – Výstaviště.

Tagy dpp stanice metra Florenc
22 komentářů