V České Třebové začalo odstraňování následků nedělní nehody, záběry z dronu ukazují rozsah škod

Nehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Správy železnicNehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Správy železnic

Začaly i práce na demontáži trakčního vedení.

Hasičský záchranný sbor Správy železnic začal s odstraňováním následků škod nedělní srážky dvou nákladních vlaků v České Třebové. Díky záběrům z dronu, které hasiči zveřejnili, je vidět i rozsah poškození vozidel a infrastruktury. S odhadovanou škodou 150 milionů korun jde o jednu z největších nehod na české železnici v letošním roce.

„Dnes hasiči zahájili odstraňování vozů i vysypaného materiálu z nich,“ uvedla Správa železnic na sociální síti X. Současně začaly práce na demontáži poškozeného trakčního vedení. Vznikne zatím dočasný stožár pro obnovení elektrického provozu.

V České Třebové se srazily dva nákladní vlaky. Strojvedoucí vyskočil, škoda 150 milionů korun

Nehoda neovlivnila provoz osobních vlaků na hlavní trati přes Českou Třebovou, komplikací je pro provoz nákladních vlaků.

K mimořádné události došlo v neděli ráno, kdy vlak IDS Cargo narazil do rozjíždějícího se vlaku ČD Cargo. Při nehodě se zranil strojvedoucí, který stihl před srážkou vyskočit. Lokomotiva Siemens Vectron je podle záběrů zcela na odpis. Při nehodě vykolejilo 19 vozů, z toho dva byly u vedle stojící soupravy. Příčinu vyšetřuje Drážní inspekce.

Nehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Správa železnicNehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Správa železnicNehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Správy železnicNehoda dvou nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Správy železnicSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického kraje
Tagy Česká Třebová ids cargo Správa železnic srážka nákladního vlaku
35 komentářů