V České Třebové se srazily dva nákladní vlaky. Strojvedoucí vyskočil, škoda 150 milionů korun

Srážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní Inspekce

Provoz osobních vlaků není omezen.

Ke srážce dvou nákladních vlaků došlo dnes ráno u odbočky Zádulka v České Třebové. Při nehodě byl zraněn strojvedoucí, škoda dosáhla 150 milionů korun. Nehoda se nedotkla provozu osobních vlaků.

Ke srážce došlo v 5:48. Strojvedoucí nákladního vlaku Pn 54812 společnosti IDS Cargo minul návěstidlo zakazující jízdu a srazil se s před ním již rozjíždějícím se nákladním vlakem Nex 62102 ČD Cargo již v obvodu stanice. Vykolejilo celkem 19 vozů  a lokomotiva Siemens Vectron. Zejména kvůli jejímu poškození jde o jednu z největších nehod letošního roku podle objemu škod. Drážní inspekce vyčíslila předběžnou škodu na 150 milionů korun. „Zahájili jsme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. K nehodě došlo již v obvodu stanice Česká Třebová, běžný provoz vlaků není omezen.

Podle nepotvrzených informací strojvedoucí před srážkou stihl vyskočit z lokomotivy, ke srážce mělo dojít při rychlosti kolem 80 km/h.

Na místo vyrazila profesionální jednotka hasičů z Ústí nad Orlicí a jednotka hasičů Správy železnic Česká Třebová. „Zraněna byla jedna osoba, kterou si do péče ihned po příjezdu převzala záchranná služba,“ uvedli hasiči ve zprávě k nehodě.

Nehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeNehoda nákladních vlaků v České Třebové. Foto: HZS Pardubického krajeSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní InspekceSrážka nákladních vlaků v České Třebové. Foto: Drážní Inspekce
Tagy ČD Cargo Česká Třebová drážní inspekce ids cargo srážka nákladního vlaku
203 komentářů