V Brně se srazily u krematoria dvě tramvaje, devět zraněných

Srážka tramvají v zastávce Krematorium v Brně. Foto: ZZS JMKSrážka tramvají v zastávce Krematorium v Brně. Foto: ZZS JMK

Řidič linky 7 nedobrzdil za tramvají linky 6.

V zastávce Krematorium se dnes srazily dvě tramvaje Dopravního podniku města Brna. Nehoda si vyžádala devět zraněných, z toho čtyři byli zraněni středně těžce.

O nehodě informovala Zdravotnická záchranná služba a jihomoravští hasiči. K události došlo v 16:30. „Z našeho pohledu se jednalo o mimořádnou událost I. stupně, operační středisko vyslalo po kolizi dvou souprav na pomoc deset prostředků včetně velkokapacitní sanitky a inspektora provozu,“ uvedla záchranka na svých stránkách.

Zdravotníci se postarali o čtyři středně těžce zraněné pacienty a o pět lehce zraněných. Po ošetření byli převezeni do obou brněnských fakultních nemocnic, do Úrazové nemocnice a do Nemocnice Milosrdných bratří.

Podle vyjádření DPMB pro agenturu ČTK řidič linky 7 ve směru z města nedobrzdil za tramvají linky 6, která právě stála v zastávce. Oba řidiči absolvovali test na drogy a alkohol s negativním výsledkem.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB srážka tramvají
29 komentářů