Brno opraví během léta tramvajovou trať do Bystrce, zrychlí na 70 km/h

Tramvajová trať v Obvodové ulici v Brně. Foto: Google Street ViewTramvajová trať v Obvodové ulici v Brně. Foto: Google Street View

Modernizací projdou i zastávky ZOO a Přístaviště.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) chystá na červenec a srpen opravu a modernizaci tramvajové trati do Bystrce.

Na zakázku s odhadovanou cenou 145 milionů korun již vypsal veřejnou soutěž.  Oprava se týká úseku v Obvodové ulici mezi zastávkami ZOO a smyčkou Rakovecká.

„Hlavní část prací se uskuteční v červenci a srpnu, kdy bude zcela vyloučena tramvajová doprava do Bystrce. V červnu, září a říjnu budou probíhat přípravné a dokončovací práce, které nebudou mít na MHD zásadní vliv,“ řekla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Modernizace trati obnáší také stavební úpravy zastávek Zoologická zahrada a Přístaviště. Budou nově splňovat podmínky pro bezbariérový přístup. Součástí nových zastávek budou i přístřešky pro cestující.

Během stavby dojde i k instalaci nového trolejového vedení. „Po modernizaci trati a trolejového vedení budou moci tramvaje tímto úsekem projíždět rychlostí až 70 km/hod, čímž dojde ke zkrácení dojezdových časů,“ dodala Tomaštíková. Dosud je zde maximální rychlost 60 km/h.

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB Obvodová ulice
95 komentářů