Uvolňování opatření v pražské MHD. Vrátí nástup předními dveřmi, posílí provoz metra

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

K plnému provozu se má MHD v Praze vrátit 21. března.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí částečně uvolní některá opatření proti šíření koronaviru. Vrátí opět nástup všemi dveřmi v autobusech a tramvajích a v reakci na rostoucí poptávku zkrátí intervaly mezi spoji metra.

Nástup předními dveřmi byl znovu zaveden 17. ledna. O zrušení opatření informoval DPP v tiskové zprávě. Podle dopravce k rozvolnění dojde po konzultaci s Hygienickou stanicí hl. m. Prahy. Cestující budou moct opět nastupovat předními dveřmi nebo využívat první řadu sedadel. Zmizí tak zapáskování prostoru první řady sedadel u autobusů a starších tramvají. Povinnost mít v MHD zakryta ústa a nos respirátorem nebo nanorouškou nadále zůstává v platnosti.

Na městských autobusových linkách a na tramvajových spojích budou řidiči i nadále centrálně automaticky otevírat všechny dveře (kromě předních) bez nutnosti mačkání poptávkového tlačítka, a to ve všech zastávkách, ve kterých budou vozidla zastavovat. Zastávky na znamení zůstávají zachovány, aby bylo možné zajistit provoz autobusových a tramvajových spojů dle stávajících jízdních řádů.

Od příští soboty má dojít k dalšímu posílení provozu díky postupně rostoucí poptávce po cestování metrem o víkendech. V sobotu a v neděli bude metro opět jezdit podle standardního grafikonu, nikoliv současného prázdninového. K plnému provozu se má MHD vrátit 21. března.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp PID Pražská integrovaná doprava
52 komentářů