Stroje se zakously do Průmyslové. Uzavření klíčové pražské tepny způsobuje kolony

Rekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSKRekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSK

Probíhající opravy řidiče zdrží o téměř 15 minut. Vjezd do hojně navštěvovaného outletového centra však není omezen.

V sobotu 1. července začala avizovaná rekonstrukce vozovky v pražské Průmyslové ulici. Ta v současnosti de facto supluje nedostavěné části obou pražských okruhů a očekává se tak, že dlouhé kolony zkomplikují dopravu v této části Prahy na oba prázdninové měsíce.

Dopravní omezení se týkají úseku mezi ulicemi Zamenhofova a U Technoplynu ve směru od Štěrbohol do Hloubětína. Technická správa komunikací (TSK) tam v uplynulých dnech připravila provizorní přejezdy, které umožní svést provoz do průjezdných náhradních pruhů.

Nyní začaly na Průmyslové ulici samotné opravy. Od víkendu probíhá frézování asfaltu, rozebírání obrub či dobourávaní zbytku asfaltu. „Doba zdržení řidičů se oproti původním předpokladům ustálila na zhruba 10–15 minut,“ uvádí TSK na svém twitterovém profilu.

Původně projektanti počítali se zdržením až 30 minut, první prázdninový týden však tradičně patří k dopravně nejslabším obdobím v roce.

53 000 aut denně

Průmyslovou projede ve všední den 53 000 aut, patří tak mezi nejvytíženější pražské komunikace. Kromě místní dopravy ji totiž využívají i tranzitující řidiči, pro které supluje dosud neexistující východní část městského okruhu. Zároveň částečně nahrazuje i palčivě chybějící úsek 511 Pražského okruhu.

Provoz na 700 metrovém úseku je nyní veden v režimu 1+1 jízdní pruh pro každý směr.

Během oprav se kompletně vymění podkladové vrstvy vozovky, značení a vzniknou nové zálivy pro autobusy MHD. Stavební práce budou probíhat až do 3. září, na starosti je bude mít společnost Eurovia.

Vjezd a výjezd do spalovny a do sousedního obchodního centra Fashion Aréna bude prostřednictvím přejezdů zachovaný, přesto bude snížení kapacity klíčové dopravní spojnice pravděpodobně znamenat komplikace.

Rekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSKRekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSKRekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSKRekonstrukce pražské Průmyslové ulice. Foto: TSKPrůmyslová ulice u Štěrbohol. Foto: Packa / Wikimedia CommonsUzavírka Průmyslové ulice v Praze.
Tagy dopravní omezení praha Průmyslová rekonstrukce Technická správa komunikací hl. m. Prahy
10 komentářů