Začíná další fáze demolice Libeňského soumostí. K zemi půjde most přes Štorchovu ulici

Demolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.cz

Práce si vyžádají krátkodobé dopravní omezení. Tramvaje však na most budou jezdit dál.

Technická správa komunikací (TSK) začne ve středu 24. dubna bourat rámové předpolí a mostní konstrukci přes Štorchovu ulici. Ta je součástí Libeňského soumostí, demolice sousedního poškozeného inundačního mostu začaly již před několika týdny. Práce potrvají do letošního 8. května a vyžádají si krátkodobé dopravní omezení.

První část Libeňského soumostí jde k zemi, demolice potrvá do září

Průjezd Štorchovou ulicí pod mostem se uzavře a po rampách vedoucích na hlavní most přes Vltavu se bude jezdit obousměrně. To umožní přístup k přilehlým komunikacím a objektům.

Samotný most přes Vltavu zůstane průjezdný po celou dobu prací. Platí to i pro tramvajovou dopravu, která zajíždí do zastávek Libeňský most z Holešovic, a autobusy jedoucí na Palmovku a zpět.

V rámci modernizace Libeňského soumostí byl první zbourán oblouk na Rohanském ostrově, takzvaný inundační most, který byl od konce ledna letošního roku uzavřen. Dále budou bourací práce pokračovat opěrami a ostatními částmi konstrukcí mimo vozovku.

Na začátek letních prázdnin je pak naplánována demolice mostu přes Voctářovu ulici, která potrvá týden.

Libeňský most nahradí „tvarová replika“. Praha překvapivě mění zadání oprav, zbudou jen pilíře

Harmonogram počítá s demoličními pracemi do září 2024, ale pouze některé se dotknou dopravy v okolí mostu a pod mostem. Samotný Libeňský most bude poté čekat výstavba tvarové repliky na původních pilířích.

O jeho rekonstrukci se vedou dlouhodobé polemiky a politické boje. O dalším postupu prací a demolici současné konstrukce rozhodli pražští radní loni v prosinci.

Demolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czDemolice inundačního mostu Libeňského soumostí. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czAktualizovaná podoba rekonstrukce Libeňského mostu. Zdroj: MHMPAktualizovaná podoba rekonstrukce Libeňského mostu. Zdroj: MHMPAktualizovaná podoba rekonstrukce Libeňského mostu. Zdroj: MHMPAktualizovaná podoba rekonstrukce Libeňského mostu. Zdroj: MHMPDetaily stavu Libeňského mostu. Foto: TSKDetaily stavu Libeňského mostu. Foto: TSKLibeňský most. Foto: TSKLibeňský most, část na holešovické straně. Foto: Jan Sůra
Tagy dopravní omezení Libeňské soumostí Technická správa komunikací hl. m. Prahy
2 komentáře