Jeden z hlavních příjezdů do Prahy od západu se uzavře. Na „objížděče“ budou čekat zátarasy

Tramvaje ve zkušebním provozu v Libuši. Foto: Ondřej Kubát / DPPTramvaje ve zkušebním provozu v Libuši. Foto: Ondřej Kubát / DPP

Rekonstrukce tramvajové tratě omezí provoz na Bělohorské a Karlovarské.

Tramvajovou smyčku Bílá Hora čeká oprava. Ta s sebou přinese nejen zkrácení tramvajové trasy několika linek, ale i komplikace pro řidiče aut. Ulice Bělohorská a Karlovarská, které tvoří jeden z hlavních příjezdů do Prahy od západu a navazují na dálnici D6, budou pro automobilovou dopravu průjezdné jen ve směru z centra.

Uzavírka potrvá deset dnů, začíná v pondělí 21. srpna. Aby se řidiči nesnažili uzavírku objet místními ulicemi, umístí Praha 6 po Malém Břevnově tři zátarasy.

Naší prioritou je ochránit obyvatele Malého Břevnova před tranzitní dopravou. Proto jsme na jednání s magistrátem požadovali instalaci nejen dopravního značení, ale také fyzických bariér, které znemožní vjezd tranzitní dopravě na příjezdu do Prahy do ulic Malého Břevnova,“ uvedl radní Ondřej Matěj Hrubeš.

Situaci zhoršuje také fakt, že na alternativní trase vedoucí po Evropské třídě probíhají práce na prodloužení tramvajové trati na Dědinu a na místě omezení u Divoké Šárky se už nyní pravidelně tvoří dlouhé kolony.

V průběhu rekonstrukce budou mít řidiči možnost jezdit směrem z centra na Karlovarskou. Na ty v opačném směru budou čekat zmíněné zátarasy. První bude v ulici Kralupská, další na křížení ulic Karlovarská a K Mohyle a třetí bude na křížení ulic Karlovarská a Řepská.

Značená objízdná trasa povede od křižovatky Pražského okruhu a dálnice D6 po Pražském okruhu a dále po Rozvadovské spojce. Místní obyvatelé budou moci z obytné zástavby směrem do centra vyjíždět ulicí Bubnova na Bělohorskou či ulicí Slezanů.

Tramvajovou smyčku budou po dobu oprav suplovat obousměrné tramvaje, provoz autobusů by podle Prahy 6 nestačil.

V průběhu rekonstrukce budou zřízeny náhradní tramvajové zastávky Bílá Hora (nástupní a výstupní) v ulici Bělohorská u křižovatky s ulicí Haberfeldova.

Opatření na Malém Břevnově. Zdroj: MČ Praha 6

 

Tagy Bělohorská Bílá hora dopravní omezení dpp Karlovarská Praha 6
47 komentářů