Škoda začala s testováním nového trolejbusu pro Ústí nad Labem, jezdí po Plzni

Trolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda Group

Do Ústí nad Labem zamíří postupně 33 nových trolejbusů.

Společnost Škoda Electric poslala do plzeňských ulic k testování nový trolejbus 27Tr v barvách Dopravního podniku Ústí nad Labem (DPMÚL).

Jde o další krok před schválením trolejbusu a dodávkách. O zahájení testování informovala Škoda Group na sociálních sítích. K testům došlo zhruba měsíc poté, co v Plzni začala montáž výzbroje do prvního vozu. Do Ústí nad Labem zamíří postupně 33 parciálních kloubových trolejbusů 27Tr. Hodnota celé zakázky je 670 milionů korun bez DPH, jedno vozidlo vyjde na 20,35 milionu korun bez DPH.

Trolejbusy Škoda 27Tr s karosérií od Solarisu už cestující v Ústí nad Labem z provozu znají, nově dodávaná vozidla se ale budou lišit. Budou mít dva trakční motory (místo jednoho), a tedy dvě hnací nápravy. „Toto řešení umožní plynulejší jízdu v ústeckém kopcovitém terénu zejména za zhoršených klimatických podmínek. Je to řešení, které z historie známe z typových řad 15Tr a 22Tr,“ uvedla Škoda loni při podpisu smlouvy v tiskové zprávě. Trolejbusy budou také vybaveny bateriemi.

Vozy s kapacitou 115 osob budou mít například klimatizaci, USB zásuvky či informační systém pro cestující. Sedačky budou mít plastovou skořepinu v šedé barvě s červeným koženkovým sedákem. Ke zvýšení bezpečnosti provozu slouží řidiči kamerový systém uvnitř i vně vozidla a funkce hlídání mrtvých úhlů. Vozidlo je třínápravové.

Trolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr pro Ústí nad Labem. Foto: Škoda Group
Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL Škoda 27 Tr Škoda 27Tr Škoda Electric
13 komentářů