Při úprku před revizory se v Ústí nad Labem těžce zranili dva cestující. Vyskočili z jedoucího trolejbusu

Trolejbus Škoda 25Tr v Ústí nad Labem. Foto: DPmÚLTrolejbus Škoda 25Tr v Ústí nad Labem. Foto: DPmÚL

Jeden dospělý s malou dcerou byli převezeni do ústecké nemocnice, uvedl mluvčí záchranky.

Záchranná služba musela v Ústí nad Labem ve čtvrtek před polednem ošetřit dva zraněné cestující, kteří vyskočili z jedoucího trolejbusu. K incidentu došlo na lince 51/1 v Drážďanské ulici. Cestující podle informací Zdopravy.cz utíkali před přepravní kontrolou. Násilím otevřeli dveře trolejbusu a za jízdy vyskočili.

„Mohu potvrdit, že jsme ošetřili jednu dospělou osobu s podezřením na středně vážná zranění a jednu nezletilou s podezřením na vážná zranění. Obě osoby byly převezeny do ústecké nemocnice,“ uvedl mluvčí ústecké záchranky Prokop Volejník. Zranění si způsobily pádem z jedoucího vozidla, šlo o jednoho rodiče s malou dcerou.

Od 1. ledna ústecký dopravní podnik sjednotil pravidla nastupování do autobusů a trolejbusů MHD. Všichni cestující tak musejí použít výhradně přední dveře, aby měl řidič lepší přehled o cestujících a mohl kontrolovat platnost jízdních dokladů. Pravidlo však kvůli plynulosti dopravy neplatí během dne v některých částech centra města.

Povinnost nástupu předními dveřmi platí dlouhodobě v Ústí nad Labem v autobusech. Loni vyvolala velké reakce změna vedení linek MHD na Mojžíř, kam město zavedlo nově autobusovou linku namísto trolejbusové, aby museli cestující jen předními dveřmi.

Do MHD jen předními dveřmi. Ústí mění pravidla přepravy, chystá výjimky pro centrum

Změnou měla pomoci v boji proti problémovým cestujícím a neplatičům jízdného.

Sídliště Mojžíř totiž označuje magistrát s dopravním podnikem za problémové. „Jde o další krok ve snaze ochránit slušné obyvatele a cestující, řidiče MHD, vozidla dopravního podniku, a zároveň zklidnit situaci v této problémové lokalitě,“ uvedla tehdy tisková mluvčí podniku Jana Dvořáková.

Bydlíte ve špatné čtvrti, rušíme vám trolejbusy a nastoupíte jen předními dveřmi, rozhodlo Ústí

Podle ředitelky DPMÚL Simony Mohacsi se nástup předními dveřmi v autobusech osvědčil, a proto platí nyní i v trolejbusech. Ne na všech zastávkách ale tato povinnost. Na nejvytíženějších zastávkách v centru města je během dne nadále umožněn nástup a výstup všemi dveřmi tak, aby bylo možné v relativně krátkém čase zajistit výměnu cestujících a nedocházelo k prodlužování časových intervalů.

Tagy dopravní nehody Dopravní podnik města Ústí nad Labem trolejbusy
Žádné komentáře