V Ústí nad Labem dojezdily po 35 letech trolejbusy 15Tr, dopravce chystá rozlučku za 150 korun

Trolejbus Škoda 15Tr v Ústí nad Labem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTrolejbus Škoda 15Tr v Ústí nad Labem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Tříhodinové projížďce bude předcházet týden provozu s vyřazovanými vozidly.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) ukončil tento týden provoz trolejbusů Škoda 15Tr. Ty se staly od roku 1989 jedním ze základů městské hromadné dopravy v krajském městě, nahradily je v posledních měsících nové vozy.

„Tato vozidla nám věrně sloužila od roku 1989, stala se nesmazatelnou součástí našeho města a neodvratně se přiblížila jejich chvíle na zasloužený odpočinek,“ napsal DPMÚL na svůj facebookový profil.

V Ústí ukázali první nový trolejbus, nahradí vozidla 15Tr

Dopravce se rozhodl ještě mimořádně uspořádat sérii rozlučkových jízd. Od pondělí 18. 3. až do soboty 23. 3. budou dva poslední trolejbusy jezdit na vybraných linkách. Pro největší fanoušky pak dopravce vypraví okružní jízdu v neděli pro 44 cestujících. Podmínkou je poslání žádosti o účast na mail info@dpmul.cz a uhrazení poplatku do dvou dnů. Trolejbus vyjede z všebořické vozovny v neděli 24. 3. v 15:00, vrátí se kolem 18:00.

Trolejbusy Škoda 15Tr jezdily v Ústí nad Labem od roku 1989, postupně město převzalo 66 nových trolejbusů. Další nakoupilo od jiných měst ojeté.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL Škoda 15Tr
11 komentářů