Škoda dokončuje první objednané tramvaje pro Bratislavu, dohromady jich bude až čtyřicet

Nová tramvaj pro Bratislavu. Zdroj: Facebook.com - Dopravný podnik BratislavaNová tramvaj pro Bratislavu. Zdroj: Facebook.com - Dopravný podnik Bratislava

V minulém roce objednaná vozidla výrazně rozšíří flotilu bratislavských tramvají, v budoucnu jich od značky Škoda může být až sto.

Z českého závodu Škody Transportation vyjely první z objednaných tramvají pro Dopravní podnik Bratislava (DPB). Ve slovenském hlavním městě již škodovácké tramvaje jezdí, nově se vozový park rozroste až o čtyřicítku vozidel. DPB to napsal na sociálních sítích.

Do našeho depa přijde časem 20 jednosměrných a 10 obousměrných tramvají díky finančím prostředkům z Evropské unie z Operačního programu Integrovaná infrastruktura. Z dalších získaných zdrojů z Plánu obnovy chystáme doobjednat ještě dalších 10 vozidel,“ uvedl předseda představenstva DPB Martin Rybanský.

Všechny tramvaje budou mít metrový bratislavský rozchod, budou nízkopodlažní, klimatizované, vybaveny wi-fi, USB porty k nabíjení přenosných elektronických zařízení nebo kamerovým systémem.

Celková cena kontraktů při využití plného rámce až 1,77 miliardy korun

Smlouvu na dodání až 30 jednosměrných tramvají Škoda ForCity Plus 29T podepsal DPB v březnu loňského roku, dalších deset obousměrných vozidel Škoda ForCity Plus 30T si objednal o dva měsíce později. Hodnota kompletní zakázky se může při využití celého rámce vyšplhat až na 71,7 milionu eur (1,77 mld. Kč).

Jednosměrné tramvaje disponují 63 sedačkami a 187 místy ke stání. Obousměrné pak 52 sedačkami a 190 místy ke stání. Maximální rychlost vozidel bude 65 km/h. Novinkou jsou například černě laděná pozadí světel a dalších exteriérových doplňků namísto současných stříbrných.

Nová tramvaj pro Bratislavu.Zdroj: Facebook.com - Dopravný podnik Bratislava

Nová tramvaj pro Bratislavu.
Zdroj: Facebook.com – Dopravný podnik Bratislava

Tagy Bratislava Dopravní podnik Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB ForCity škoda Škoda ForCity Škoda ForCity Plus 29T Škoda ForCity Plus 30T Škoda Transportation
34 komentářů