Bratislavský dopravní podnik nasadí do provozu všech 11 nových trolejbusů SOR, obslouží upravenou linku 44

Trolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPB

Vozidla měla být původně dodána s výzbrojí Cegelec, kvůli problémům dodavatele se ale SOR rozhodl nakonec pro výzbroj od Škody Electric.

V pátek 29. března vyjede v Bratislavě do ostrého provozu s cestujícími všech 11 nových trolejbusů s pomocným bateriovým pohonem SOR TNS 12. V tiskové zprávě o tom informoval Dopravný podnik Bratislava (DPB).

„Umožní nám to sloučit linky 41 a 44 do nové trasy linky 44 Koliba – Hodžovo nám. – Hrad – Búdková – Drotárska cesta – Hlavná stanica. Dojde tak k zavedení přímého spojení z hlavního nádraží na Bratislavský hrad a z oblasti Drotárska cesta do centra města,“ napsal DPB.

Vozidla budou na úseku trasy bez trolejového vedení využívat bateriový pohon. Podle DPB bude pro zachování koordinace s linkou 44 v úseku Búdková – Hodžovo nám. upravený i jízdní řád linky 47.

„Nahrazení autobusové linky 41 trolejbusovou linkou 44 znamená spolu s nedávným nasazením trolejbusů na lince 61 další rozšíření ekologické dopravy ve městě,“ dodal DPB.

Trolejbusy měly být původně dodány s výzbrojí Cegelec, kvůli problémům dodavatele se ale SOR rozhodl nakonec pro výzbroj od Škody Electric. Cena vozidel tak stoupla o zhruba půl milionu eur na 5,59 milionu eur. Nákup financovala z většiny Evropská unie.

Kapacita trolejbusů SOR TNS 12 pro Bratislavu je 78 cestujících. Vozidla jsou vybavena ve standardu DPB, tedy s polstrováním a koženkovým čalouněním. Nechybí klimatizace ani USB zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky.

Trolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPBTrolejbus SOR TNS 12 v Bratislavě. Foto: DPB
Tagy Bratislava Dopravní podnik Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB slovensko SOR Libchavy SOR TNS 12
15 komentářů