Slovenskou vládou schválený Plán obnovy zahrnuje nové tramvaje i trolejbusové tratě pro Bratislavu

Bratislava, tramvaje Škoda. Pramen: DPBBratislava, tramvaje Škoda. Pramen: DPB

Bratislavský dopravní podnik v současnosti finalizuje projektovou přípravu čtyř nových trolejbusových tratí.

Vláda Slovenské republiky schválila aktualizovaný Plán obnovy, který má přinést systémové změny pro udržitelné a konkurenceschopné Slovensko. Na dodatečně přidělené finanční prostředky do udržitelné dopravy navíc dosáhne několik projektů pro bratislavskou MHD. Konkrétně by se mělo jednat o nové úseky trolejbusových tratí a desítku nových tramvají.

Bratislavský dopravní podnik (DPB) upřesnil pro Tiskovou agenturu Slovenské republiky (TASR), že půjde o dokoupení velkokapacitních jednosměrných tramvají, které už má vysoutěžené, ale pro nepřidělení prostředků z Operačního programu Integrovaná infrastruktura je zatím nemohl objednat. V tendru tehdy zvítězila Škoda Transportation.

Jak dále uvádí facebookové profily DPB a slovenského ministerstva dopravy, investice pro podporu rozvoje infrastruktury nízkouhlíkové dopravy umožní rovněž výstavbu nové trolejbusové trati v lokalitě Patrónka – Riviéra. Web imhd.sk dále doplňuje, že DPB v současnosti finalizuje projektovou přípravu čtyř nových trolejbusových tratí, které měly být hotové do konce roku 2023 s využitím finančního příspěvku z eurofondů v rámci končícího programového období. Finance z Plánu obnovy se tak budou moci použít k financování výstavby tratí, které nebudou moci být přefinancovány z Operačního programu Integrovaná infrastruktura v letošním roce.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB nové trolejbusové tratě slovensko
29 komentářů