Rychlíky jen do Radotína, expresy do Berouna. Koridor čekají velké výluky

Nová nádražní budova v Radotíně. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýNová nádražní budova v Radotíně. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný

Odklon přes Branický most nebude možný kvůli jeho uzavření.

Rekonstrukce Branického mostu přinese během dvou víkendů v lednu a únoru nezvykle velké omezení provozu na železničním koridoru mezi Prahou a Berounem. Kvůli tomu budou Západní a Bavorské expresy začínat a končit již v Berouně, rychlíky pak v Praze-Radotíně.

České dráhy již na svých stránkách zveřejnily výlukové opatření. K omezení dojde o 27.-28. 1. a 17.-18. 2., vždy v čase od 10:50 do 15:50. „Výluky se konají se v souvislosti s rekonstrukcí Branického mostu, konkrétně v úseku Závodiště – Smíchov. S dopravci jsme je v dostatečném předstihu projednali a schválili,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Vlaky EC 356, IC 562, EC 354, IC 560 a EC 352 budou mezi Prahou-hl. n. a Berounem nahrazeny nahrazeny autobusy náhradní dopravy podle výlukového jízdního řádu. Nebudou obsluhovat stanici Praha-Smíchov. Čekací doba vlaků na příslušné autobusy náhradní dopravy ve stanici Beroun je 5 minut. Odjezd z Prahy bude o 45 minut dříve.

Rychlíky Berounka ve zmíněné době nepojedou mezi hlavním nádražím a Radotínem. Stejné omezení se bude týkat i osobních vlaků. Po dobu výluky bude v úseku Praha-Smíchov – Praha-Radotín zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava provozovaná podle zvláštního výlukového jízdního řádu bez přímé návaznosti na vlakovou dopravu.

Po dobu výluky bude v úseku Praha-Radotín – Praha-hl. n. možno využít služeb MHD. Za úsekem s výlukou se u vlaků očekává navýšení zpoždění asi o 5 až 10 minut.

V případě omezení na trati mezi Radotínem a Smíchovem se běžně využívá odklon přes Branický most a Krč, na mostě ale začala nepřetržitá výluka kvůli jeho opravě.

Začala výluka na Branickém mostě, nákladní vlaky musejí přes Budějovice nebo Ústí

Tagy České dráhy Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun výluka na trati 171
136 komentářů