Ryanair míří do Popradu, vytvoří konkurenci Wizz Airu na letech do Londýna

Letiště Poprad-Tatry. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetiště Poprad-Tatry. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Linka na Stansted bude v provozu dvakrát týdně, konkrétně každou středu a sobotu.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair začne létat do Popradu. Dopravce přinese letišti pod Tatrami další pravidelné spojení s Londýnem. Linka na Stansted bude v provozu dvakrát týdně, konkrétně každou středu a sobotu. První let je plánován na 1. listopadu. Letenky jsou již v prodeji na stránkách dopravce.

Ryanair bude v Popradu přímo konkurovat letecké společnosti Wizz Air, která spojuje slovenské Tatry již několik let s londýnským letištěm Luton. Spojení však výrazně zbrzdila pandemie a počet rotací se tak ustálil na dvou týdně. Linka Wiz Airu je nyní v provozu každou středu a neděli. Pro popradské letiště jde o jediné pravidelné celoroční spojení, během léta se z něj létá pro cestovní kanceláře i do několika dovolenkových destinací.

Oznámení o nové lince z Popradu přichází necelý rok poté, co se tamní letiště potýkalo s kauzou kolem svého bývalého ředitele. Údajný bossing tehdy vyústil v podání hromadných výpovědí a letišti reálně hrozil kolaps. Proces odvolání Petera Dujavy, který v té době funkci šéfa zastával, navíc provázely zdlouhavé a nevídané komplikace.

Letiště Poprad-Tatry.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetiště Poprad-Tatry.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetiště Poprad-Tatry.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý
Tagy FR Letisko Poprad Letiště Poprad Letiště Poprad-Tatry Poprad Ryanair TAT
19 komentářů