Ryanair investuje miliardy v Polsku. V novém výcvikovém středisku budou trénovat i české posádky

Plánovaná podoba výcvikového střediska Ryanairu v Krakově. Zdroj: RyanairPlánovaná podoba výcvikového střediska Ryanairu v Krakově. Zdroj: Ryanair

Hodnota investice přesahuje tři miliardy korun.

U krakovského letiště začala výstavba nového výcvikového střediska letecké společnosti Ryanair. Hodnota investice přesahuje tři miliardy korun a je první svého druhu v Polsku.

Součástí střediska bude osm hydraulických a dva stacionární letecké simulátory. Vůbec poprvé vznikne v Polsku simulátor Boeingu 737-8200. V centru najde práci 150 zaměstnanců.

Nové výcvikové středisko zvládne proškolit 500 lidí za den. Sloužit bude jak pilotům, tak také palubním průvodčím a technickému personálu. Cvičit v něm budou zaměstnanci skupiny Ryanair z celé střední a východní Evropy, včetně Čechů. Dosud je jejich výcvik rozprostřen do středisek společnosti napříč Evropou. Deníku Zdopravy.cz to řekla manažerka Ryanairu Alicja Wójcik-Gołębiowska.

„Chceme zdůraznit klíčovou roli Polska pro Ryanair. Za poslední dvě desetiletí jsme se stali přední leteckou společností v zemi. Provozujeme zde 42 letadel a zaměstnáváme přes 2 500 lidí. Naše charterová aerolinka Buzz se v Polsku dynamicky rozvíjí. Kromě toho zde investujeme do IT (centrum IT ve Vratislavi, pozn. red.) a údržby letadel (servisní středisko ve Vratislavi, pozn. red.),“ dodal šéf Ryanairu Michael O’Leary.

Tagy FR Krakov KRK Letiště Krakov Ryanair
14 komentářů