ŘSD vypsalo další velký dálniční tendr, hledá stavitele D35 do Litomyšle

Vizualizace úseku D35 Džbánov - Litomyšl. Foto: ŘSDVizualizace úseku D35 Džbánov - Litomyšl. Foto: ŘSD

Odhadovaná cena zakázky přesahuje 4,5 miliardy korun.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje ve vypisování velkých stavebních zakázek na nové dálnice. V soutěži s odhadovanou cenou 4,518 miliardy korun hledá zhotovitele 7,6 kilometru dlouhého úseku Džbánov – Litomyšl.

Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek, na profilu zadavatele ještě v úterý soutěž vypsaná nebyla. Termín pro podání nabídek je 21. 6., vzhledem k velikosti zakázky lze ale očekávat posuny termínu.

Na stavbu již od března běží stavební řízení. ŘSD počítá se zahájením příští rok a dokončím v roce 2027. Probíhá také záchranný archeologický výzkum. ŘSD již získalo stavební povolení pro vedlejší stavební objekty. Vykoupeno je přes 83 procent pozemků.

D35: Úsek Džbánov - Litomyšl

D35: Úsek Džbánov – Litomyšl

Trasa dálnice začíná za MÚK Džbánov, kde navazuje na předchozí úsek této dálnice D35 Vysoké Mýto – Džbánov. Je vedena rozptýleným osídlením jižně od stávající silnice I/35. Mezi obcemi Hrušová a Cerekvice nad Loučnou kříží stávající silnici I/35 a dále je vedena severně od této komunikace členitým terénem směrem k Litomyšli. Trasa je ukončena severně před obcí Sedliště, kde navazuje na další úsek dálnice D35 Litomyšl – Janov. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

ŘSD aktuálně soutěží úseky Hořice – Sadová, tunelu Homole a obchvat Vysokého Mýta, minulý týden uzavřelo smlouvu na úsek Janov – Opatovec.

Tagy D35 D35 Džbánov - Litomyšl Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
47 komentářů